چاي سفيد به عنوان يکي از ظريف ترين گونه هاي چاي، شناخته شده است زيرا فرآوري انجام شده روي آن بسيار کم است. چاي سفيد قبل از اينکه برگ هاي چاي به طور کامل باز شود برداشت ميشود، زمانيکه جوانه هاي جوان هنوز با پرزهاي سفيد رنگي پوشانده شده اند، از اين رو به نام ” چاي سفيد ” شناخته ميشود. 


اين جوانه ها و برگ ها از تازه ترين رشد در گياه چاي بدست مي آيند و سپس به سرعت و با دقت خشک مي شوند، به طوري که به برگ اجازه اکسيداسيون مانند زماني که برگ براي توليد چاي سبز يا سياه استفاده ميشود، داده نميشود. اين فرآوري حداقلي و اکسيداسيون کم باعث مي شود اين نوع، گونه اي از ظريف ترين و تازه ترين چاي هاي موجود باشد.


اکسيداسيون يعني چه و با چاي چکار ميکند؟



مهم است بدانيد که همه چاي هاي سفيد، سبز، ائولونگ، سياه و حتي پهره از گياه کامليا، بوته هميشه سبز بومي چيني و هند گرفته ميشود. صدها ارقام و ترکيب ها در طول زمان از گياه کامليا تکامل يافته اند و هر کدام از آنها در مناطق گوناگون جهان رشد مي کنند؛ اما در نهايت تنوع گياه چاي و نحوه، فرآوري برگها است که نوع نهايي چاي را مشخص مي کند که در استکان چاي شما اين چرخه به پايان مي رسد.


يکي از بزرگترين تفاوت هايي که در چگونگي فرآوري چاي هاي مختلف صورت مي گيرد، اکسيداسيون است، يعني چه زماني برگ چاي پس از برداشت مجاز است که در معرض اکسيژن قرار داشته باشد. برگ هاي چاي طولاني در معرض اکسيژن قرار مي گيرند، برگ هاي تيره تر و پروفيل طعم عميق تر توسعه مي يابد. در طول پردازش، استادان چاي از روش هاي مختلفي براي ايجاد و کنترل اکسيداسيون استفاده مي کنند، از جمله اين روشها چرخاندن، شکل دادن يا خرد کردن برگ ها به منظور سرعت بخشيدن به اکسيداسيون و بخار دادن، يا سرخ کردن برگ ها ميباشد.



 



چاي سفيد ايده آل نه چرخ شده و نه حرارت ديده است، بنابراين حداقل اکسيداسيون را دارد. به جاي اينکه به يک گرماي صنعتي داده شود، برگ ها در يک محيط کاملا کنترل شده پلاسيده و سپس خشک ميشوند اين امر سبب ميشود که چاي داراي ظرافت بيشتر و طعم تازه تري شبيه چاي تازه برداشت شده از مزرعه باشد.



زماني که برگ هاي چاي سياه برداشت مي شوند، قبل از حرارت دادن و خشک شدن، به طور کامل اکسيده مي شوند، ايجاد رنگ قهوه اي پررنگ مايل به رنگ سياه و طعم و مزه شديد چاي سياه بخاطر همين مسيله ميباشد. برگ هاي چاي سبز پس از برداشت فورا در فر يا توسط بخار حرارت داده مي شوند و خشک مي شوند تا از بروز بيش از حد اکسيداسيون و قهوه اي شدن برگ هاي سبز جلوگيري شود و عطر و طعم تازه خود را حفظ کند.


در فرآوري چاي سفيد تا حد زيادي از اکسيداسيون پيشگيري شده است. به محض اين که جوانه ها برداشته شوند، آنها در يک محيط کنترل شده در معرض خورشيد يا فضاي بسته خشک ميشوند، بعضي جوانه ها ممکن است بخار داده شوند يا در معرض حرارت کم قرار بگيرند تا سريعا آنها را خشک کنند تا اکسيداسيون را متوقف کنند. اگر چه اکسيداسيون هاي کوچکي در جوانه هامجاز است با اين وجود چون به طور طبيعي خشک شدن صورت ميگيرد، چاي سفيد داراي مشخصات طعم بسيار نرمي و ظريف نسبت به چاي سبز يا چاي سياه است.


اصالت چاي سفيد


در دوران سلسله امپراتوري اوليه چين (بين 600 تا 1300 ميلادي) زماني که فرهنگ نوشيدن چاي در سراسر کشور شکوفا شده بود يک درخواست چاي از طرف امپراتور ايجاد شد. در حقيقت اين درخواست از شهروندان بود که سالانه به امپراطور آن زمان ماليات و خراج سالانه به شکل چاي هاي نادر و خاص پرداخت کننداين خراج چاي به طور معمول از جوانترين، تازه ترين و ظريفترين جوانه ها و از بهترين گياهان چاي ساخته مي شد.



باغ چاي امپراتور براي پرورش اين چاي هاي نادر و خاص، گاهي اوقات به صورت مخفي توسعه داده مي شد. شاعران به اين چاي هاي خاص اشاره مي کنند “سفيد مانند ابرها، سبز مانند يک رويا، خالص مانند برف و به عنوان يک ارکيده.


اين هداياي امپراتوري به عنوان اولين شکل چاي سفيد شناخته مي شوند. در طول حکومت امپراتوري سلسله هويزانگ (960 – 1297)، جوانه هاي چاي جوان در بهار، از برگ هاي بيروني آن چيده و با بخار آب، با دقت در معرض هوا خشک و پس از آن پودر سفيد نقره اي مي شد. اين پودر سفيد را به آب گرم مخلوط مي کردند تا تبديل به بهترين چاي براي امپراطور گردد.


انواع چاي سفيد


چاي سفيد که امروز ميشناسيم، از اولين گياهان چاي سفيد داي باي و دا هان که در استان فوجيان چين در دهه 1700 کشف شد، توليد مي شود. برگ چاي سفيد اين گياهان چاي براي توليد جوانه هاي بزرگ و زيبا ساخته شده است.


از آنجايي که اين چايهايي از جوانه هاي جوان و ظريف ساخته شده اند و ذخيره سازي و حمل و نقل آنها دشوار است لذا چاي سفيد به ندرت در خارج از مناطق چاي در استان فوجيان پيدا ميشد. از اين رو روش ها و فرآيند بهبود يافته توليد چاي سفيد، از استان فوجيان به مناطق ديگر جهان مشتاق براي اين چاي نادر و نفيس گسترش يافته است.


امروزه بسياري از کشورها بغير از چين براي توليد انواع ديگر چاي سفيد از ساير انواع گياهان چاي استفاده مي کنند. برخي از محبوب ترين انواع چاي سفيد عبارتند از:



  • باي هئو يين ژن (سوزن نقره اي) يک سوزن نقره اي واقعي از استان فوجيان چين مي آيد و از انواع اصلي چاي سفيد چيني توليد مي شود. اين چاي ساخته شده از جوانه هاي بزرگ است که با پرز هاي سفيد و ريز پوشانده شده اند از اين رو چاي نقره اي رنگ را براي آن نامگذاري مي کنند.

  • بيا مودا (پونه سفيد)اين انواع جديدتر از چاي سفيد است و در چين و ديگر کشورهاي جهان در حال رشد است. اين نوع چاي مي تواند از يک گياه چاي سفيد بومي يا از انواع ديگر گياه چاي استخراج شود. معمولا شامل برخي از جوانه هاي مخلوط با برگ هاي تازه چاي که تازه باز شده اند يا نيمه باز هستند ميباشد.

  • ميمون چين، اين نوع چاي به نظر ميرسد در ابتدا شامل جوانه هايي بود که ميمونهاي آموزش ديده شده بودايي از مرتفع ترين گياهان چاي وحشي در مناطق کوهستاني چين مي چيدند. “ميمون چين ” يک اصطلاح است که امروزه براي چاي بسيار با کيفيت چيني ساخته شده از جوانه ها و برگ هاي جوان گياه چاي. بکار ميرود.


دارجلينگ چاي سفيد، اين نوع از گياه چاي اصلي چاي سفيد توليد نشده است، از گياهان چاي بومي دارجلينگ هندوستان توليد شده است. روش پردازش شبيه به چاي سفيد فوجيان است، اما مشخصات طعم و مزه آن بسيار متفاوت است.


ادامه مططلب لينک زير:


چاي سفيد چيست؟ 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Bill Dayta Karen Lisa financial سپید عصر در آرزوی پزشک شدن الاچيق کسب رایگان ارز های مجازی |کسب درآمد